De Phoenix                

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Gedragstherapie  op basis van Kinesiologie

Kruisallergie

 

Tussen voedingsmiddelen kan onderling een verband bestaan, anders dan door familiebanden.

Dit betekent dat als het lichaam heftig op een bepaald middel reageert, ook middelen die voor je immuunsysteem daar op lijken als verdacht beschouwd moeten worden.

Je immuunsysteem “plakt” een code op alles wat in je lichaam komt. Deze code bestaat uit meer gegevens dan "gelezen" wordt door je immuunsysteem.

Anders gezegd: er komt melk binnen, je immuunsysteem plakt daar de code AAAA op en reageert vervolgens met een allergie op dit middel.

Het toch al overspannen immuunsysteem krijgt nu ook geitenmelk binnen, wat qua opbouw van eiwitten erg lijkt op koemelk. Dit krijgt de code AAOA. Helaas “leest” je immuunsysteem maar drie van de vier letters en reageert dus ook hierop allergisch.

Zo is iemand in staat hele groepen allergenen te ontwikkelen, waar het ooit begonnen is met één allergeen.

Om dit te kunnen voorkomen, zijn er onderzoeken gedaan naar voor het immuunsysteem gelijkende codes. Hieronder volgt een lijst hiervan.

Het is echter niet de bedoeling alles bij voorbaat al te schrappen, maar een rotatiedieet bij op allergeen lijkende producten is zinvol.

 

1. aardappel, appel, selderij, koolraap, pollen, hazelaar, paprika, cayennepeper, koriander, karwij.

2. andijvie, sla.

3. asperges, ui, knoflook, prei, bieslook.

4. augurken, aardappel, tomaat, courgette, papaja.

5. aardbei, aardappel.

6. abrikoos, pollen.

7. appel, wortel, koolraap, selderij, peren, rozenbottel, pectine.

8. avocado, kaneel, laurier.

9. artisjok, cichorei, witlof, andijvie, kropsla, paardenbloem, dragon, klis, zonnebloem.

10. anijs, karwij, wortel, selderij, dille, venkel, ketoembar, peterselie, pastinaak.

11. acacia, linzen, erwten, keker, bonen, zoethout, soja, pinda, drop, carobe.

12. amandel, abrikoos, kers, perzik, pruim.

13. broccoli, bloemkool.

14. banaan, pollen.

15. boekweit, rabarber.

16. bietjes, spinazie, suikerbiet.

17. broccoli, spruitjes, koolraap, boerenkool, raapstelen, bloemkool, koolrabi, mosterd, radijs, waterkers, mierikswortel.

18. berk, meloen, peer.

19. Wit-Rus, kers, terpentine, dille, karwij, selderij.

20. cashewnoten, mango, pistachenoot.

21. chocola, cola.

22. cantaloep, komkommer, pompoen, augurk, meloen, watermeloen, zuchinni.

23. coquille, mossel, oester, schelp/schaaldieren.

24. erwten, pinda.

25. gember, perubalsem.

26. framboos, aardbei, braam.

27. kers, amandel, perzik, abrikoos, berkenpollen

28. koolraap, aardappel, appel, selderij, berkenpollen, hazelaarpollen.

29. knoflook, rode ui.

30. kokosnoot, dadels, sago, pinangnoten.

31. kaneel, perubalsem.

32. kip, ei, gevogelte.

33. konijn, haas.

34. lavendel, oregano, pepermunt, salie, bonenkruid, tijm.

35. marshmallow, okra, katoenzaad, olie,

36. maïs, grasachtige, suikerriet.

37. noten, alle noten onderling

38. olijf, appel, noten.

39. perzik, pollen.

40. paddenstoel, gist.

41. pollen, meloen, banaan.

42. piment, kruidnagel.

43. pepers, paprika, aubergine, aardappel, tomaat.

44. paprika, Spaanse peper, wortel, koriander, karwij, pollen, tarwe.

45. pastinaak, fotosensibiliteit, wortel, peterselie, selderij.

46. rundvlees, koemelk.

47. sjalotten, knoflook.

48. soja, koemelk, quinoa, schapenmelk.

49. tomaat, komkommer, courgette, papaja, aardappel.  

50. vijgen, fotosensibiliteit.

51. zonnebloempit, noten, olijven, appel.

 

 

 

Terug naar cliënteninformatie