De Phoenix

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Gedragstherapie† op basis van Kinesiologie

Voedingsproblemen en Health Kinesiologie

 

Rondom het onderwerp allergie is tegenwoordig veel te doen.

Vrijwel iedereen kent wel iemand met een allergie of heeft er zelf ťťn.

Ook in medische kringen doet dit onderwerp veel stof opwaaien. De meningen van artsen lopen over dit onderwerp zeer uiteen. In de medische wereld zal er nog veel onderzoek gepleegd moeten worden om over dit onderwerp duidelijkheid te krijgen.

 

Daarnaast is er een grote groep mensen (waaronder artsen), die beweren dat een aantal lichamelijke en psychische klachten veroorzaakt of verergerd worden door een allergie. Zij zijn van mening dat elke stof een reactie kan oproepen.

De lijst allergenen is in dit geval beangstigend groot en zet ons aan het denken over onze leefgewoonten en het milieu waarin we ons bevinden.

 

Naast de bekende allergische reacties is het ook nog mogelijk

dat de allergie het gevolg is van een ander onderliggend of bijkomend

probleem. Uiteraard dient dan het onderliggende of bijkomende probleem ook opgelost te worden, anders verdwijnen de klachten niet.

 

De mens als holistisch wezen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Health Kinesiologie is een eenvoudige manier om uit te zoeken of iemand gevoelig reageert op bepaalde stof(fen) en wat hieraan te doen is.

Vaak is met een korte testsessie al vast te stellen om welke allergieŽn of intoleranties het gaat. Het testen hiervan gebeurd op een niet belastende manier voor de cliŽnt en is daardoor ook voor kinderen uitermate geschikt. Het vervangt echter niet de medische hulp, die in sommige gevallen noodzakelijk is, evenals de hulp van een diŽtist(e).

Zij/hij kan beoordelen of het dieet voldoet aan de benodigde voedings≠stoffen die ons lichaam nodig heeft.

 

Het bijzondere van Health Kinesiologie is dat er niet op een klinische manier naar een allergie gekeken wordt, maar er gezocht wordt naar een emotie die verband houdt met de gevoeligheid. Er wordt vanuit gegaan dat een onbalans in het meridiaan-systeem vooraf gaat aan lichamelijke klachten, zoals in dit geval de allergie of gevoeligheid. Als je het lichaam confronteert met zowel het allergeen als de emotie in energievorm, blijkt dat daar de correcties op uitgevoerd kunnen worden, zodat het lichaam de blokkades los kan laten en dus de allergie of gevoeligheid verdwijnt.

 

In onze cultuur zijn wij zijn wel gewend te kijken naar onze lichamelijke klachten, maar het kijken naar onze emoties is vaak moeilijk. Het blijkt dan ook dat juist deze emoties de sleutels bevatten tot het leren omgaan met onze gevoeligheden.

Health Kinesiologie is daarvoor een eenvoudig uit te voeren systeem waarbij de cliŽnt een eigen verantwoordelijkheid dient te dragen.

 

Alleen de cliŽnt zelf kan leren omgaan met zijn eigen emoties en als therapeut is het je taak te ďvertalenĒ wat het lichaam zelf hierover te vertellen heeft. Dit zorgt ervoor dat het een niet manipulerend† systeem waarbij de cliŽnt zelf een deel van de verantwoording kan dragen om zijn herstel te bespoedigen en levenslang in stand kan houden

 

 

Terug naar cliŽnteninformatie