De Phoenix

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Gedragstherapie  op basis van Kinesiologie

Wat is Kinesiologie

De Mens

 

Ieder mens is een combinatie van lichaam en geest. Een unieke combinatie die ons maakt tot de mens die we zijn.

Als lichaam en geest perfect in balans zijn - als we lekker in ons vel steken - voelen we ons ontspannen, levenslustig en energiek. Is er een onbalans tussen lichaam en geest, dan ervaren we vermoeidheid, spanning, onvrede enz.

Kinesiologie is gericht op het herstel van het verloren evenwicht (onbalans), zodat de (levens)energie weer vrij kan stromen.

 

Het lichaam

 

Bij het opsporen van onbalans raadpleegt een kinesioloog de natuurlijke informatiebron: je lichaam.

In een lichaam zorgen de spieren voor kracht. Je spieren houden je letterlijk op de been. Spieren reageren op lichamelijke en geestelijke onbalans.

Denk bijvoorbeeld maar aan uitspraken als: “stijf staan van schrik”, “verlamd zijn van angst” of “gespannen als een veer”.

Emotionele omstandigheden die worden vertaald in lichamelijke uitingen. Veelal onbewust en ongewild en juist daarom zo eerlijk.

In extreme omstandigheden voelen we allemaal nog de reactie van ons lichaam, in de meer subtiele gebieden zijn we dit contact met ons lichaam verloren.

En juist in die schemergebieden ligt vaak de oorzaak van je niet lekker voelen, niet de juiste weg in ons leven kunnen vinden, blijven herhalen van dezelfde fouten in je leven of doorlopend kwakkelen met je gezondheid.

 

Kinesiologie

 

Spierkracht vraagt energie en deze wordt aangevoerd door energiebanen over het hele lichaam, ook bekend als meridianen.

Bij een goede balans stroomt de energie vrij door deze banen.

Een verstoring, op emotioneel, fysiek of chemisch niveau leidt tot een blokkade in de energiestroom.

Met een relatief eenvoudige spiertest kan de oorsprong van zo’n verstoring opgespoord en daarmee behandelbaar gemaakt worden.

Deze methode staat bekend als kinesiologie en is ontwikkeld door de Amerikaanse chiropractor George Goodhart in de zestiger jaren in samenwerking met John Thie.

Kinesiologie is een hele bruikbare therapie in deze tijd. Niet alleen om te herstellen wat in onbalans is, maar ook om onbalans te voorkomen. De methode is zeer nauwkeurig en doeltreffend.

Een kinesioloog is in staat te vertalen wat je lichaam je te vertellen heeft.

Je niet lekker voelen ontstaat namelijk niet zomaar! Hierdoor kun je zelf ontdekken wat er (onbewust) een rol speelt in je leven en vooral hoe je dat zelf kunt veranderen. Je krijgt als het ware de teugels van je leven weer in eigen hand terug.

 

Voor Wie?

 

De toepassingsmogelijkheden van kinesiologie zijn onuitputtelijk.

Het lichaam is een geniale computer, die alles meedeelt, mits het op de juiste manier gevraagd wordt!

Het is niet zo dat kinesiologie medische behandelingen kan vervangen. Wel vormt het in geval van ziekte een bijzondere aanvulling erop.