De Phoenix

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Gedragstherapie† op basis van Kinesiologie

Onderzoeksmogelijkheden bij

Allergie of Voedingsproblemen

OPSPOREN VAN ALLERGIEňN EN INTOLERANTIES

 

Er zijn diverse mogelijkheden voor het opsporen van allergieŽn en intoleranties.

Iedere methode heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder worden er een aantal beschreven.

 

HOE ONDERZOEK JE EEN ALLERGIE OF INTOLERANTIE?

 

Huidtest via een prik of kras in het ziekenhuis. Hierbij worden mogelijke allergische stoffen aangebracht en wordt later gekeken naar reacties via de huid. Deze methode is niet nauwkeurig genoeg voor alle allergieŽn, omdat normaal gesproken voeding niet via de huid opgeno≠men wordt. Tevens biedt deze methode geen mogelijkheid om intoleranties op te sporen.

Verdacht voedsel weglaten voor de periode van vijf dagen. Daarna weer gebruiken en op de reactie letten.

Eliminatiedieet volgen bijvoorbeeld van Feingold. Hierbij alle eten en drinken met toevoegingen vermijden zoals kleur-, geur- en smaakstoffen, anti-oxydanten en smaakversterkers. Bepaalde groente- en fruitsoorten bevatten salicylaten† van nature zoals aardbeien, kersen, bessen, appels, drui≠ven, komkommers, tomaten en citrusvruchten. Deze dus ook weglaten. Het zwaardere eliminatiedieet laat ook nog staan: alle melkproducten, alle suikers en suikerproducten, alle vleessoorten, chocolade, eieren, azijn en vis. Ook sterk ruikende zepen en shampoos weglaten. Groenten zoals paprika, tomaten, ui, prei en spinazie kunnen ook belang≠rijk zijn om weg te laten.

Rast testen, het bloedserum wordt onderzocht met radioac≠tieve antigenen om te kijken welke er in het bloed aanwe≠zig zijn.

Deze test is vooral geschikt voor inademingallergieŽn.

Elektronacupunctuur wordt voornamelijk als diagnostische methode toegepast. Het verbindt de grondslagen van de klassieke acupunctuur met de mogelijkheden van de moderne elektronica. Uitgangspunt is dat meting van de huidweerstand op de acupunctuurpunten, conclusies toelaat tot het functioneren van het lichaam.

Kinesiologie.

††††

WAT KUN JE AAN ALLERGIEňN DOEN?

 

ē†† Het betreffende voedingsmiddel(len) weglaten gedurende minimaal een maand. Daarna†† het voedingsmiddel in kleine hoeveelheden introduceren om de drie ŗ vier dagen. Dit is de sensibilisatieperiode. Consumptie langzaam opvoeren en bij enige reactie stoppen; je hebt dan de tolerantiegrens bereikt. Te veel gebruik van hetzelfde voedingsmiddel (of stress in je† leven) kan weer een terugval betekenen!

 

ē†† Vanuit de natuurgeneeskunde zijn er diverse ondersteu≠ningsmiddelen om het

immuunsysteem te versterken, waardoor intoleranties opgeheven kunnen worden, bijvoorbeeld: acupunctuur, homeopathie, kruiden, vitaminen of mineralen, enzymen, massage.

ē††† Bach Remedies

 

†ē††† Behandelen via de Health Kinesiologie.

 

ē†† Electro-acupunctuur

 

 

Terug naar cliŽnteninformatie