De Phoenix†††††††††††††††††

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Gedragstherapie† op basis van Kinesiologie

Paarden

Zodra je ontdekt wat cranio sacraal therapie met mensen doet, is de stap om paarden te behandelen klein. Zeker paarden reageren ongelooflijk goed op deze behandelvorm. En juist paarden, met hun gevoeligheid, lopen zo vaak klem in hun leven.

Bij paarden werk ik met een aantal methoden gecombineerd. Uiteraard de cranio sacraal therapie maar ook de dorn therapie wordt hier ingezet. Dit alles kan ondersteund worden met voedingsadvies, adviezen voor supplementen, homeopathie enz.

 

Deze behandelingen worden op locatie gedaan en kosten 80,00 euro per uur

 

Problemen waar je aan kunt denken zijn:

 Traumaís van zowel ruiter als paard

 Probleemgedrag zoals staken, schrikreacties, bokken enz

 Stijfheid in nek, rug of bekken

 Rugklachten, bekkenklachten en kreupelheid

 Hoofdschudden of overdreven op het bit kauwen

 Moeite met op een hand lopen

 Behandeling van oude wonden en blessures

 

Uiteraard vervangt deze behandeling niet de zorg van een dierenarts of specialist!

Samenwerking

 

Wanneer een probleem met een paard niet louter in de rug te vinden is maar ook rijtechnisch is werk ik samen met Jolien.

 

Jolien heeft haar sporen wel verdiend in het rijden en verzorgen van paarden. Zij heeft verschillende paarden opgeleid van zadelmak tot ZZ- licht dressuur, is meermalen (reserve) kampioen van Friesland geweest in de M2 en Z dressuur en heeft paarden succesvol uitgebracht in oa. de PAVO cup. Jolien heeft zelf getraind bij Roelie Bril (bekend van het begeleiden van internationale springruiters) en de laatste jaren bij Edward Gal (Wereldbeker kampioen dressuur met Totilas).

Met al haar kennis en ervaring is zij al jaren een succesvol instructrice en heeft ze zoveel ruiters al begeleid waardoor terugkerende problemen verdwijnen en gedrag veranderd en paardrijden weer echt plezier geeft voor zowel paard als ruiter.

Een logische stap was dan ook om een samenwerking aan te gaan. Onze gezamenlijke kennis kan de oorsprong van vele problemen bij paarden en ruiters vinden en daardoor oplossen.


De nadruk ligt dan niet alleen op het behandelen van het paard met problemen, maar zeker ook om de ruiter te leren wat anders te doen. Hierdoor zijn oplossingen mogelijk ook voor terugkerende problemen. De kracht ligt erin dat niet alleen het paard een behandeling krijgt maar ook de ruiter leert wat hij/zij kan veranderen zodat het gedrag niet terug zal keren.

 

Veel probleem gedrag zoals hoofdschudden, staken, overdreven schrikreacties enz kunnen hierdoor aangepakt worden. Ook kreupelheid, stijfheid en rugklachten worden behandeld. Evenals alle klachten die voortvloeien uit een verkeerde belasting van de rug.

 

Naast de expertise van Jolien en de cranio sacraal behandeling worden ook andere therapieŽn ingezet zoals kinesiologie en klassieke homeopathie.

 

 

De gezamelijke behandelingen vinden plaats in waskemeer waar we gebruik kunnen maken van een buiten of binnenbak.

Kosten voor een gecombineerde behandeling zijn 100.00 euro per uur

 

Mocht je meer willen weten of een afspraak willen maken kun je contact opnemen met:

Jolien ten Hoor, 06-23969788

Of Hellen Venix 06-33853008